IRÁNY A NEMZETKÖZI PIAC? JANUÁR 26-ÁN INDUL A MANDULA :)

Kedves Cégvezető!

 

„INNOVATE UK” – BRIT ÁLLAMI TÁMOGATÁS, TŐKE AZ ANGLIAI MAGYAR CÉGEK SIKERÉHEZ

Tudtad, hogy az Egyesült Királyság innovációs szervezete, az „Innovate UK” az elmúlt 12 évben több, mint 2,2 milliárd fontot fektetett be a 11 000 ezernél is nagyobb számú projektekbe, amely mára nagyságrendileg 16 milliárd font bruttó hozzáadott értéket és 70 ezer munkahelyet teremtett az Egyesült Királyság gazdaságában.

Az „Innovate UK” 2019-2020-as időszakát tekintve olyan stratégiai célok kerültek meghatározásra amelyek között szerepel az átalakuló és a feltörekvő iparágak támogatása, a koherens, támogató környezet kialakítása, a K+F beruházások ösztönzése, az emberek és a vállalkozások fejlesztésének segítése, valamint a növekedési potenciállal rendelkező innovatív vállalkozók és vállalkozások támogatása.

Egy korábbi, úgynevezett „Policy Breakfast”-ön, ahol 20 brit nagyvállalat, köztük a Siemens, a KPMG döntéshozóival volt alkalmunk kapcsolatot építeni, lehetőségünk nyílt – a közép- kelet-európai régió képviselőjeként – feltenni kérdésünket a brit export-import aktualitásait illetően Tom Brakenek.

Ő a brit kormány Nemzetközi Kereskedelemért és Európai Unióból való kilépésért felelős államtitkára, a Liberál Demokrata Párt Szóvivője. Válaszában üzent is a magyarországi vállalkozásoknak:

„Az Egyesült Királyság továbbra is várja a tehetséges embereket és cégeket a világ minden tájáról, így Magyarországról is. Számtalan területen lesz szükség a jövőben innovatív vállalkozásokra és kiváló szakemberekre, ezért is támogatjuk a magasan kvalifikált szakembereket és azokat a cégeket, akik komoly potenciállal és új lehetőségekkel rendelkeznek a brit piacra lépésben.”

 

A SZEMPONTRENDSZER

A brit kormány pénzügyi támogatási alapok – R &D vagy akár Grand – az alábbi szempontok figyelembevételével döntenek a támogatás elnyerését illetően:

  1. Milyen társadalmi – gazdasági problémára ad megoldást a terméked, szolgáltatásod?
  2. Miért nem tudta ezt korábban senki sem megoldani? Mitől innovatív?
  3. Mi az adott szektorban a zavaró tényező és milyen változást jelenthet a termék/szolgáltatás az üzleti életben és milyen hatása lesz a társadalomban?
  4. Milyen megtérülés, profit (ROI) várható?

JELENTKEZZ BÁTRAN, ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL!

Az új pályázat indul: 2021. január 26.

AMIKOR CSAK A KACSA ÉS TE LÉTEZEL

 A TREND FM Gazdasági rádió riportere, Buza Sándor kérdezett – a Londonban élő, magyar cégek brit piacra lépését segítő üzletfejlesztő, Tóth Zsuzsanna válaszolt:

 

🎤hogan támogatja a brit kormány az angliai magyar KKV-k és startupok fejlődését a Brexit után

🎤amikor “csak a kacsa és te” létezel

🎤miért sorakoznak az Amazon raktár előtt márkásabbnál márkásabb autók, avagy a munkanélküliség emelkedése

🎤utazási lehetőségek a pandémia alatt és az angol virtus

🎤az angol töltött káposzta rejtelmei

  

MEGHALLGATOM AZ INTERJÚT

 

 

JELENTKEZZ BÁTRAN, ÉLJ A LEHETŐSÉGGEL!

 

Az új pályázat indul: 2021. január 26.

  

A PÉNZÜGYI TÁMOGATÁSOKHOZ VEZETŐ ÚT

 

Izgalmas, informatív, inspiráló panelbeszélgetést hallhattunk John McKeown (Accelerate Funding Director) Moderator vezetésével   a tavaly októberi UK – Central Europe Business Summit™-on a következő témáról:

Hogyan támogatja pénzügyi forrásokkal az Egyesült Királyság kormánya az angol piacra lépő magyar és közép – kelet európai cégeket, hogyan működik a “private equity” intézménye az angol piaci szereplők számára?” 

A szakértő panelisták :

 

·         Richard Burge Chief Executive of London Chamber of Commerce & Industry

·         Krisztina Görög – Director at Department for International Trade

·         Vishal H. Kewalramani – Founder, Chairman & CEO The Valkin Group

·         Gergő Gulyás – Managing Director Startup Campus London

  

MEGNÉZEM A PANELBESZÉLGETÉST

Az új pályázat indul: 2021. január 26.

 

 

MAKE CONNECTION! BUILD BRIDGES!