HIÁNYOS A FORDÍTÓK SZÓTÁRA!

HOVÁ TŰNT A „NYARALÁS”? A FORDÍTÓK SZÓTÁRÁBÓL HIÁNYZIK A „SZABADSÁG”!

A nyár már lassan búcsúzóban, de a levegőt – ahelyett, hogy hűlne -, csak tovább forrósítja a tüzes Harley-k jövő évi motorzaja, amit még a Vizes VB medencéiből kifröccsenő hullámok sem képesek csillapítani. Augusztus van, annak is már jócskán idusa. Mindenki nyaral, élvezi a dolce vita-t, kicsi és nagy nyeli rendre a fagylalt gombócokat. Az évnek ebben a szakában azért nagyjából még mindenki nyaral. Töltődik, pihen, és a jéghideg rozé-fröccshöz hekket rendel. Mindenki, kivéve a fordítók.

A FORDÍTÓK UTÁLJÁK A NYARAT?

Gondolhatnánk, hogy a fordítók munkamániások, vagy akár azt is, hogy nem szeretik a nyarat. Vagy csak, hogy szimplán nem normálisak. Pedig a világon semmi baj nincs velük, higgyük el, csak akkora fadarabba vagdossák a fejszéiket mindig, ami talán majd csak a fűtési szezonra hasad szét. Amíg a vízpartok fürdőzőktől hemzsegnek és a repterek kávézóit megtöltik a turisták, addig a H-Net fordítói transzkreálnak, lokalizálnak, és a Harley Davidson 2018-as modelljeinek videó fordítása mellől felpattanva ugranak be a 2019-es FINA Vizes VB sajtótájékoztatójának koreai-angol-magyar tolmácsolására. Mert ők mindenhol ott vannak. De mit csinálnak valójában?

FORRÓSÁG, FINA-FINOMSÁGOK ÉS A DÉL-KOREAI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ
KÍVÁNCSI VAGY A RÉSZLETEKRE? KLIKK IDE ÉS OLVASS TOVÁBB!

  Cikk23_Hianyosaforditokszotara_2_Harley

SZURKOLÁS LONDONBAN

És hogy mit csináltak a H-Net kollégák a Vizes VB alatt, akiket feladatuk Angliában tartott? A London szívében piros-fehér-zöldbe díszített Rileys Sportbar óriáskivetítői előtt szurkoltak a londoni magyarokkal, kart-karba öltve Lilivel és Lalival, na meg a magyar virtussal megfertőzött angol szurkolókkal, hogy együtt üvöltsék be Hosszú Katinkát a világcsúcsba. Ahol „csupán” 3 testhosszt vert rá a riadt mezőnyre.

Mi, a H-Net csapata egy kicsit ezért is dolgozunk. Időt, szabadságot, meleget, a nyári balatoni hekkezést és csobbanást olykor beáldozva végezzük fáradhatatlanul munkánkat. Tesszük ezt azért, hogy a több, mint húsz év alatt elért szakmai eredményeinket napról-napra tovább fejlesztve azt partnereik idegen nyelvi támogatásában kamatoztassuk. 33 nyelven, professzionálisan. Budapesten és Londonban, a Duna partján, vagy a Rileys-ban.

H-NET. FORDÍTÁS FELRÁZVA. SOHASEM KEVERVE.

Cikk23_Hianyosaforditokszotara_52_EN

 

Küldetésünk:

Az üzleti élet agilis és domináns szereplőit segítjük, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi piacon, többnyelvű környezetben is sikerre vigyék projektjeiket. Mi abban a szellemben támogatjuk ügyfeleinket céljaik elérésében, hogy cég és cég között ne legyen idegen nyelv, csak hatékony kommunikáció, azért, hogy partnereink jelentős árbevételt érjenek el.

Logo_LondonChamber

hnet logo

Kövesse a H-Net híreit a FACEBOOK-on!

További információk és blog bejegyzések a H-NET-WEBOLDAL-án!

Szerző: Eat, Move & Smile

Photo by Ishan @seefromthesky on Unsplash, Rileys Sportbar London

Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülünk! Ha szívesen felhasználnád, kérünk, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, és a H-Net Nyelvi Központ írásbeli engedélye szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönjük, hogy korrekt vagy!