GLOBÁLIS BUSINESS LONDONBÓL? A BREXIT ELŐNYÖS IS LEHET?

BRIT – MAGYAR ÜZLETI FÓRUM  – TALÁLKOZUNK OKTÓBER 10-ÉN BUDAPESTEN?

Amikor csörgött a mobilom – mindig melegség tölti el a szívemet, ha magyar számról hívnak – lépteimet szaporázva a Blackfriar felé, be kellett mennem a sarki  pubba, hogy valóban halljam és értsem a felkérést, ami London forgatagában nem volt egyszerű. A Blackfriar Pub a középkor óta a POLITIKUSOK, ÜZLETEMBEREK egyik kedvenc lazulós helye, ahol egyébként VIII. Henrik az egyházi törvényekkel szembeszállva 1529-ben semmissé nyílváníttatta házasságát Aragóniai Katalinnal.

Szóval a helyszín patinája még inkább fokozta örömömet, hogy felkérést kaptam, így előadóként átadhatom a magyar cégvezetőknek azt a helyi tapasztalatot és legújabb információkat, amit itt, Londonban szerzek meg nap, mint nap. A  BKIK és a Piac és Profit szervezésében az egész napos  konferencia „ A BREXIT előnyös is lehet” címmel lehetőséget nyújt az információ átadásán kívül a kapcsolatfelvételre és egymás szolgáltatását megismerve a továbblépésre. Mindenképpen meg fogom osztani a résztvevőkkel azokat a slide-okat, forrásokat, pénzügyi támogatási lehetőségeket, kapaszkodókat a szabályok változásában, amit a „GET READY FOR BREXIT” konferencián hallottam a múlt héten. A BRIT KORMÁNY SZAKÉRTŐI az alábbi témákban okosítottak bennünket: bevándorlás, export-import, vámok-adók, adatvédelem, a globális és a brit piac, intellektuális tulajdon védelme, az élelmiszeripar, az agrárium, a környezetvédelem területén szolgáltatók teendői, és még sorolhatnám.

Tény, a szakmai előadók számtalanszor belefutottak olyan kérdésekbe, amire ez volt a válaszuk: „Nagyon jó kérdés, köszönöm, erre egyelőre nem tudok válaszolni, viszont az alábbi linken kövesse kérem a változásokat.”

Bármilyen kimenetelű is legyen a BREXIT, Nagy-Britannia, mint a világ ötödik legerősebb gazdasága megingathatatlan. Hatalmas piaci potenciált jelent azok számára, akikben van annyi elszántság, kitartás, hajlandóság az anyagi és egyéb áldozatokra, hogy a magyar piacról kilépve termékeiket, szolgáltatásaikat megmérettessék a szigetországban.

RUGBY VAGY BREXIT? AMIKOR A RUGBY ÉS A BUSINESS TALÁLKOZIK

Azért az elképesztő, hogy mekkora szurkolótábora van Angliában a sportnak! Különösen a foci, a krikett és a RUGBI hozza lázba-tűzbe az egyébként  „hidegvérükről”  elhíresült angolokat. Nos, ennek a hidegvérnek nyoma nincs sem a rugby, sem a foci stadionokban, de még csak az angol Parlamentben sem. Amíg a királynő az utóbbi időben elég gyakran avatja be a szigetország új miniszterelnökét – legutóbb Boris Johnsont -,  addig az üzleti életben és a Japánban zajló Rugby Világbajnokságon is számtalan meglepetés, új lehetőség  születik.

A  Mayfair elegáns fogadótermében a 3 legendás angol rugby játékos tartott előadást a sport és a business viszonyáról kb. 100 meghívottnak. Ők, akik  a ’90-es évek óta bevésték nevüket a rugby történelmébe, egy lyukas garast, azaz pennyt nem adtak  volna arra, hogy Japán megveri Írországot, viszont Robert Jones-szal Önök is találkozhatnak  és üzletelhetnek itt:business

 

GLOBÁLIS PIACRA LÉPÉS  –  TRADE BRIDGE GROUP

Mi, a Trade Bridge Group LONDONI csapata azért dolgozunk nap mint nap, hogy az innovatív, felkészült, külföldi piacok felé kacsintgató kis- és középvállalkozásoknak ebben a fantasztikus, lehetőségekkel teli országban és globálisan  is sikeres legyen vállalkozásuk.

„Bármilyen végkifejlete is lesz a Brexitnek, az Egyesült Királyság továbbra is várja a tehetséges embereket és cégeket a világ minden tájáról, így Magyarországról is. Az Európai Unión akár belül, akár kívül találja magát az Egyesült Királyság, számtalan területen lesz szükség a jövőben is innovatív vállalkozásokra és kiváló szakemberekre. Továbbra is várjuk és támogatjuk azokat a magyar cégeket, akik potenciált és új lehetőségeket éreznek a brit piacra lépésben.” Ezt maga Tom Brake, a brit kormány Nemzetközi Kereskedelemért és az Európai Unióból való kilépésért felelős államtitkára, a Liberál Demokrata Párt Szóvivője üzeni Önöknek, kedves Olvasóim.

„INNOVATE UK” – BRIT ÁLLAMI TÁMOGATÁS │ TŐKE A SIKERHEZ

Mint az Egyesült Királyság innovációs szervezete, az „Innovate UK” az elmúlt 12 évben több, mint 2,2 milliárd fontot fektetett be a 11 000 ezernél is nagyobb számú projektekbe, amely mára nagyságrendileg 16 milliárd font bruttó hozzáadott értéket és 70 ezer munkahelyet teremtett az Egyesült Királyság gazdaságában. Az „Innovate UK” 2019-2020-as időszakát tekintve olyan stratégiai célok kerültek meghatározásra, amelyek között szerepel az átalakuló és a feltörekvő iparágak támogatása, a koherens, támogató környezet kialakítása, a K+F beruházások ösztönzése, az emberek és a vállalkozások fejlesztésének segítése, valamint a növekedési potenciállal rendelkező innovatív vállalkozók és vállalkozások támogatása.

TALÁLKOZZUNK HAMAROSAN BUDAPESTEN, OKTÓBER 10-ÉN A BRIT – MAGYAR ÜZLETI FÓRUMON!

MAKE CONNECTIONS! BUILD BRIDGES!

 

ÉRDEKEL A RENDEZVÉNY? JEGYEKHEZ KLIKK IDE!

business

 

 H-NET FACEBOOK  // H-NET WEBOLDAL

Fotó: Susanna Tóth

Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülünk! Ha szívesen felhasználnád, kérünk, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, és a H-Net Ltd írásbeli engedélye szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönjük, hogy korrekt vagy!