ANGLIA TELJES LÁZBAN ÉG! MIÉRT JÓ EZ A MAGYAR VÁLLALKOZÁSOKNAK?

GAZDASÁGI 500 Q – SOKKOT KAPTAK A GAZDASÁGI ELEMZŐK?

Azt mindenki maga döntse el, hogy a LÁZ a londoni 38 fokos hőségnek – a metróban az összes légkondicionáló megadta magát, így leírhatatlan melegben és felejthetetlen illatáradatban hömpölyögve igyekezett  a tömeg utat törni magának szabad levegőre -, vagy a miniszterelnöki választás eredményhírdetésének köszönhető, de tény, hogy LONDON LÜKTET. A londoni gazdaság pedig a 2. féléves statisztikák alapján  újra emelkedő számokat produkál: “London economy is bouncing back”.

Arról meg aztán nem is beszélve, hogy az új miniszterelnök, Boris Johnson csak egy pillanatra illetődött meg a Buckingham Palota  Dísztermében, amikor Erzsébet Királynő átadta mandátumát. A következő pillanatban azzal a hihetelen faltörő kos attitüddel, és gyakran rakoncátlan  tincseivel hírdette meg  “D.U.D.E” programját. Azaz: végigviszi a Brexitet, újra egységbe forrasztja a politikai vitákban szétzilált országát, legyőzi a Munkás Párti Jermy Corbint, és fellendíti a gazdaságot.

Ha ebben közvetlenül nem is tudom a Miniszterelnököt szakember csapatommal támogatni, de közvetetten bizony IGEN! Mi azért dolgozunk nap mint nap, hogy az INNOVATÍV, bátor, külföldi piacok felé kacsintgató magyar kis- és középvállalkozásoknak segítsünk az Egyesült Királyság piacára való BEJUTÁSBAN, hogy segítve a piacszerzést,  ebben a fantasztikus, lehetőségekkel teli országban  issikeres legyen vállalkozásuk.

SOKKOT KAPTAK A GAZDASÁGI ELEMZŐK?

Az elmúlt két évben bármikor meghívást kaptam az ún. Capital 500 elemzésekre, soha ki nem hagytam volna a részvételt. Persze sem az angol kávé, de még csak nem is az „English breakfast tea” vonz, mint a mágnes ezekre a rendezvényekre – ugyanis számomra mindkettő ihatatlan -,  hanem leginkább a RÉSZTVEVŐK, akik abrit GDP megtermelésének vezetői, valamint a szakértők gazdasági elemzései. A második féléves statisztikák alapján 1-1%-kal nőtt a brit export-import és a foglalkoztatottság.

A kelet-európai régió képviselőjeként feltehettem kérdésemet a panel résztvevőinek, ami nem kicsit váratlanul érte az előadókat:

“Önök, a panel előadói meglehetősen hangsúlyozták a tényt, hogy a 3 éves Brexit tortúra ellenére Nagy-Britannia nem áll rosszul. Ez azt is jelentheti, hogy a mutatók akár sokkal rosszabbak is lehetnének?” – kérdeztem.

VICKY PRYCE │ Chief Economic Advisor at Cebr ekképp válaszolt:

  • London továbbra is az üzleti élet ütőere marad, a változások eredője és okozója. Egyesek számára ébresztőt fújunk, mások megrémülve szembesülnek döntéseikkel. Ez így van jól évszázadok óta.
  • A II. negyedéves adatok ugyan emelkedést mutatnak végre, de még messze nem a kívánt mértékben. A kilépés óriási költségekkel fog járni, az Euro zónát illetően pedig megegyezésre kell jutnunk. Nagy-Britannia ebben úttörő szerepet vállal, és ez minta lehet más nemzeteknek is.”

 

5 DOLOG, AMIT A DO, TELL & HELP A MAGYAR VÁLLALKOZÁSOKNAK BIZTOSÍT LONDONBAN

Hosszú évekre visszanyúló londoni tevékenységünknek, piaci ismeretünknek és széles, az üzleti élet mércéjével mért értékes kapcsolati tőkénknek köszönhetően lehetőségünk nyílik arra, hogy kiszámítható, megbízható és professzionális támogatást nyújtsunk a hazai vállalkozásoknak az alábbiakban:

  • Kereskedelmi képviselet │ Helyismeret, erős kapcsolati tőke, jogi képviselet, piackutatás, tárgyalások előkészítése és levezetése, szerződéskötésben való részvétel, projektmenedzsment, nemzetközileg elismert PRINCE2 kvalifikációval
  • A hiányzó TŐKE, illetve a vállalkozás fejlesztéséhez szükséges anyagi feltételek megteremtése │ A brit kormány STARTUP cégek számára elkülönített alapjából, összeghatár nélkül │ Szakmai és/vagy pénzügyi kockázati tőkebefektetők bevonása │ Pályázati alapok felhasználása, aktiválása
  • Stratégiai partnerek bevonása, akik a londoni piacon már számosnemzetközi cég fejlesztésében vettek részt sikeresen

 

DO, TELL & HELP

Mi azok vagyunk, akik meg mertük tenni, és egy olyan újabb mérföldkővel léptünk előre,  amit HAMAROSAN hírlvelünkben boldogan közlünk Önnel.  Hosszú volt az út, nagyon sokat tanultunk ezalatt.  Eljött az idő, hogy a megszerzett ismereteinket, kapcsolati tőkénket megosszuk másokkal.

Olyan magyarországi vállalkozásokkal, akik nem félnek az újtól, a változástól és a brit piacra lépéstől, mert hisznek önmagukban, termékük és szolgáltatásuk minőségében és az eredményességben, sőt, anyagi áldozatra is képesek a fejlődés és a növekedés érdekében. Hisznek a sikerben és hisznek bennünk, hogyszakmai csapatunk megfelelő tudásával elérjük a kitűzött célt, és magyar vállalkozásukat az angol piacon a „PROFIT A PROFIKNAK” égisze alatt közösen sikerre vigyük.

anglia

london

 H-NET FACEBOOK  // H-NET WEBOLDAL

Fotó: Susanna Tóth

Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülünk! Ha szívesen felhasználnád, kérünk, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, és a H-Net Ltd írásbeli engedélye szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönjük, hogy korrekt vagy!