ANGLIA TÁMOGATÁSI RENDSZERE A MAGYAR VÁLLALKOZÁSOKRA ÍRVA?

POLICY BREAKFAST –  REGGELI LONDONBAN. DE MIÉRT ÉPPEN ANGLIA?

Az ember lányának, ahogy Magyarország macskakővel kirakott romantikus utcáin, úgy Londonban is megvannak a maga szokásai, ahogy a tűzpiros topánokban sietve szaporázza lépteit egy-egy üzleti reggelire igyekezvén. Ami otthon egy „kő a járda peremén”, az Londonban Winston Churchill impozáns szobra. Üzleti körökben egybehangzó a vélemény, miszerint most is elkelne egy hozzá hasonló, karizmatikus államfő. Megannyi érv szól pro és kontra Boris Johnson és Jeremy Hunt mellett is, de bárhogyan is szavaz az angol parlament, mi továbbra is  csillogó tekintettel a jövőre fókuszálunk, hiszen a lehetőségek kiaknázásáért választottuk a szigetországot. Azért dolgozunk nap, mint nap, hogy az innovatív, bátor, külföldi piacok felé kacsintgató kis- és középvállalkozásoknak ebben a fantasztikus, lehetőségekkel teli országban is sikeres legyen a tevékenységük.

ISTEN VELED MAGYARORSZÁG!


„TIPIKUS” ANGOL REGGELI A WESTMINSTER-PALOTA LÁBÁNÁL

Legnagyobb meglepetésünkre és büszkeségünkre a napokban meghívást kaptunk egy úgynevezett „Policy Breakfast”-re, melynek természetesen örömmel tettünk eleget, hiszen nem csupán 20 nagyvállalat, köztük a Siemens, a KPMG, valamint a The Guild of Travel and Tourism felsővezetőivel volt alkalmunk beszélgetni ezen az informatív üzleti találkozón, de a kelet-európai régió képviselőiként lehetőségünk nyílt feltenni kérdéseinket a brit export-import aktualitását illetően Tom Brake-nek, a brit kormány Nemzetközi Kereskedelemért és az Európai Unióból való kilépésért felelős államtitkárának, aki a Liberál Demokrata Párt szóvivője is egyben. Az alábbiakat üzente a magyarországi vállalkozásoknak:

„Bármilyen végkifejlete is lesz a Brexitnek, az Egyesült Királyság továbbra is várja a tehetséges embereket és cégeket a világ minden tájáról, így Magyarországról is. Az Európai Unión akár belül, akár kívül találja magát az Egyesült Királyság, számtalan területen lesz szükség a jövőben is innovatív vállalkozásokra és kiváló szakemberekre, ezért továbbra is várjuk a magasan kvalifikált szakembereket és azokat a cégeket, akik potenciált és új lehetőségeket éreznek a brit piacra lépésben.”

„INNOVATE UK” – BRIT ÁLLAMI TÁMOGATÁS │ TŐKE A SIKERHEZ

Mint az Egyesült Királyság innovációs szervezete, az „Innovate UK” az elmúlt 12 évben több, mint 2,2 milliárd fontot fektetett be a 11 000-nél is nagyobb számú projektekbe, amely mára nagyságrendileg 16 milliárd font bruttó hozzáadott értéket és 70 ezer munkahelyet teremtett az Egyesült Királyság gazdaságában. Az „Innovate UK” 2019-2020-as időszakát tekintve olyan stratégiai célok kerültek meghatározásra, amelyek között szerepel az átalakuló és a feltörekvő iparágak támogatása, a koherens, támogató környezet kialakítása, a K+F beruházások ösztönzése, a munkaerő és a vállalkozások fejlesztésének segítése, valamint a növekedési potenciállal rendelkező innovatív vállalkozók és vállalkozások támogatása.

DO, TELL & HELP │ KAPCSOLATI TŐKÉBEN AZ ERŐ

Bármilyen kimenetelű is legyen a BREXIT, az Egyesült Királyság, mint a világ ötödik legerősebb gazdasága, megingathatatlan. Hatalmas piaci potenciált jelent azok számára, akikben van annyi elszántság, kitartás, hajlandóság az anyagi és egyéb áldozatokra, hogy a magyar piacról kilépve termékeiket, szolgáltatásaikat megmérettessék a szigetországban.

Mi pedig azért vagyunk, hogy ebben a nagy lépésben segítsük partnereinket. A DO, TELL & HELP szakmai csapata olyan angol szakemberekből áll, akik  évek óta az Egyesült Királyság piacán bizonyítják nap, mint nap szaktudásukat.  A BRIDGEHEAD-NOTWORKINGTM üzletember találkozó csak a kezdet, hiszen a potenciális kereslet, a befektetők, kapcsolatok felkutatásán túl a piacra jutást partnereink igényeinek megfelelően széles körű szolgáltatásokkal is támogatjuk.

5 DOLOG, AMIT A DO, TELL & HELP A MAGYAR VÁLLALKOZÁSOKNAK BIZTOSÍT LONDONBAN

Hosszú évekre visszanyúló londoni tevékenységünknek, piaci ismeretünknek és széles, az üzleti élet mércéjével mért értékes kapcsolati tőkénknek köszönhetően lehetőségünk nyílik arra, hogy kiszámítható, megbízható és professzionális támogatást nyújtsunk a hazai vállalkozásoknak az alábbiakban:

  • Kereskedelmi képviselet │ Helyismeret, erős kapcsolati tőke, jogi képviselet, piackutatás, tárgyalások előkészítése és levezetése, szerződéskötésben való részvétel, projektmenedzsment, nemzetközileg elismert PRINCE2 kvalifikációval
  • A hiányzó TŐKE, illetve a vállalkozás fejlesztéséhez szükséges anyagi feltételek megteremtése │ A brit kormány STARTUP cégek számára elkülönített alapjából, összeghatár nélkül │ Szakmai és/vagy pénzügyi kockázati tőkebefektetők bevonása │ Pályázati alapok felhasználása, aktiválása
  • Stratégiai partnerek bevonása, akik a londoni piacon már számos nemzetközi cég fejlesztésében vettek részt sikeresen

MILYEN TÁMOGATÁST NYÚJTANAK A STRATÉGIAI PARTNEREK?

MIKE │ Aki természetesen vezetéknévvel is rendelkezik, melyet diszkréten kezelünk, autóipari cégének köszönhetően font-milliárdos lett. Jelenleg problémamegoldóként, üzleti stratégaként segíti partnereit – ahogy a mi üzletfeleinket is – üzleti céljaik elérésében. Hiszi, hogy a „mindset”, vagyis a gondolkodásmód az, ami meghatározza tetteinket, életminőségünket. Az befolyásolja a sikereinket, hiszen ahogy mondják: amit már egyszer kitaláltunk, azt meg is tudjuk valósítani. Ahogy a negatív, úgy a pozitív energiákat is vonzzuk, vagyis ha előre mutató a gondolkodásunk és mind a magánéletben, mind az üzleti tevékenységeink során eképpen is cselekszünk, annak csak egyetlen egy eredménye lehet, mégpedig a SIKER!

JOHN │ A pénzember. Lendülete és energiája elsöprő, és híres arról, hogy miden alkalommal, amikor egy tehetséges startup cég kér tőle projektfinanszírozással kapcsolatban segítséget, izgatottan veti rá magát a megoldandó feladatokra. A brit kormány hatalmas összegekkel támogatja az angliai alapítású – akár külföldi tulajdonban lévő – startup cégeket, melyek állami támogatásának lehetőségét John szigorú feltételrendszer alapján nagy biztonsággal képes prognosztizálni.

WILFORD │ A Westminster Council tagjaként politikai karrierjét építve ezidáig norvéd, svéd, indiai és román cégeket tett sikeressé a brit piacon. Tevékenységét üzletfejlesztési tapasztalataira alapozza, mellyel ugrásszerű növekedést képes biztosítani a brit piacra lépő vállalkozások számára.

JULIAN │ Nemcsak a rögbiért, de a Harley-Davidsonokért is rajong – rossz ember tehát már eleve nem lehet -, emellett számos londoni székhelyű nemzetközi cégvezetőnek segít a kintlévőségkezelés, a fizetőképtelenség és az adóssságkezelés témakörében.

GEOFF │ 20 éves multinacionális területeken szerzett top-manager tapasztalata során alapozta meg kapcsolati tőkéjét. Jelenleg egy amerikai digitális cég igazgatósági tagjaként cégvezetőknek, befektetőknek tart előadásokat világszerte, hogy aztán egy közös, anyagilag is sikeres projektbe terelje őket. Üzleti támogató tevékenysége mellett rendszeresen publikál, üzleti könyveket ír és felsővezetők részére tart tréningeket.

DO, TELL & HELP

Mi azok vagyunk, akik meg mertük tenni. Hosszú volt az út, és bár nagyon sokat tanultunk ezalatt, most mégis úgy érezzük, eljött az idő, hogy a megszerzett ismereteinket, kapcsolati tőkénket megosszuk másokkal. Olyan magyarországi vállalkozásokkal, akik nem félnek az újtól, a változástól és a brit piacra lépéstől, mert hisznek önmagukban, termékük és szolgáltatásuk minőségében, és az eredményességben, sőt, anyagi áldozatra is képesek a fejlődés és a növekedés érdekében. Hisznek a sikerben és hisznek bennünk, hogy szakmai csapatunk megfelelő tudásával elérjük a kitűzött célt, és magyar vállalkozásukat az angol piacon a „PROFIT A PROFIKNAK” égisze alatt közösen sikerre vigyük.

 

ÉRDEKELNEK A RÉSZLETEK

 

london

 

H-NET FACEBOOK  // H-NET WEBOLDAL

Szerző: Szécsényi Réka

Fotó: Susanna Toth

Kedves Olvasó! Ha tetszett a cikk, annak szívből örülünk! Ha szívesen felhasználnád, kérünk, tedd azt jogszerűen. Mit is jelent mindez? A cikk teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll, miszerint annak bármiféle felhasználásához a szerző, és a H-Net Ltd írásbeli engedélye szükséges. Tegyük szebbé a világot! Köszönjük, hogy korrekt vagy!