Amit az OkosFarm bemutat, azt a “telivér csikainak becse” alátámasztja a UK – Central Europe Business Summit™-on

Amit az OkosFarm bemutat, azt a “telivér csikainak becse” alátámasztja
a UK – Central Europe Business Summit™-on

UK - CENTRAL EUROPE BUSINESS SUMMIT™ 2020
TECHNOLÓGIA – INNOVÁCIÓ – BEFEKTETÉS
2020. október 06.

AMIT AZ OKOSFARM BEMUTAT, AZT “A TELIVÉR CSIKAINAK BECSE” ALÁTÁMASZTJA
A UK - CENTRAL EUROPE BUSINESS SUMMIT™-on.

Bármerre is nézünk, bárhová is nyúlunk környezetünkben, az bizony telis-tele van sok-sok “okos” dologgal.

Már a bölcsisek is okosan nyomkodják szüleik okos telefonját, aztán az egyéb okos megoldások között említhetjük az okos otthont, okos várost, okos falut, okos izzót,és még sorolhatnánk….

No és ne feledjük, Széchenyi István is megmondta, hogy a “telivér csikainak becse annál magasabbra nő”, minél okosabb módszereket alkalmaznak a lótenyésztők. A legnagyobb magyar ugyan még nem ismerhette sem az OkosFarm fogalmát, sem az OkosFarm agráriumban betöltött, kikerülhetetlen szerepét, amikor 1827. június 06-án sok viszontagság árán megrendezte hazánk első lóversenyét. Viszont Széchenyi István a következő fontos üzenettel tért vissza angliai útjáról: „Angliának három dolga van, amit meg kell tanulni: az alkotmány, a gépipar és a lótenyésztés!” Kisebb-nagyobb zökkenőkkel és váltakozó eredménnyel ugyan, de Magyaroszágnak is lett alkotmánya, gépipara és messze földön híres lovas kultúrája. Az OkosFarm fogalom és tudás szerencsére a lótenyészésen kívül számtalan más ágazatát is érinti az agrár kultúrának.

MIÉRT NEM ESZNEK A MARHÁK?

Villamosmérnöki diplomájával és számos országos informatikai projekt sikeres irányításával a háta mögött Kövesdi Józsefet, a Senit Kft tulajdonosát sokáig nem tudat lázba hozni ez a kérdés.
Évekig egészen jól aludt anélkül is, hogy tudta volna, miért is nem esznek a marhák. Viszont amikor az első informatikai rendszert kiépítette cége egy nagyméretű szarvasmarha telepen, ahol mérték a keverők, a szivattyúk és a szeparátor berendezés áramfelvételét, feszültségét, sőt hiba esetén azonnal riasztást adtak grafikus felületen vagy akár e-mailben is, és mindennek a tetejében mérték a trágyamedencék szintjét, hogy jelezzék ha már kritikus a mennyiség…. Szóval láttatták a telep tulajdonosával, hogy épp melyik gép üzemel és melyik áll, esetleg hibásodott meg. Számokkal bizonyították a telep tulajdonosának, hogy informatikai rendszerük miképp varázsolta marhatelepét OkosFarmmá!

NO DE MITŐL LESZ OKOS A FARM?

Az OkosFarm egy olyan telepfelügyeleti, automatizációs rendszer, amely modern eszközök segítségével, lehetőséget nyújt az üzemszerű mezőgazdasági telepeken az égető problémák megoldására, mint például, a csökkenő emberi erőforrás, a felügyelet nélküli órák vesztesége, a nem látható gép hibák, az adatok figyelmen kívül hagyása. Az OkosFarm tehát képes minden ágazatra és teleptípusra egy személyreszabott rendszert kialakítani, mivel több kisebb alegységből tevődik össze: Multiszenzor, Szenzoros mérések, Távirányítás, Termény felügyelet, Biztonságtechnika és vagyonvédelem, Szoftveres távérzékelés, 24 órás állatfelügyelet, Adatgyűjtés és adatelemzés.

A 8-10 milliós agrár beruházásoknál a digitális mérőeszközök bevezetése kerekítési hiba. Ezt felismerve Kövesdi József a mezőgazdaság speciális igényeire külön ágazatot hozott létre a
cégében. A gazdálkodók igényei alapján fejlesztenek jól használható, működő informatikai alapú megoldásokat. Küldetésének tekinti az informatikai kultúra megteremtését a mezőgazdaságban, szerinte ez az innováció és hatékonyság növekedésének alapja.

MEGHALLGATOM A PODCAST INTERJÚT

Mi, a UK – CENTRAL EUROPE BUSINESS SUMMIT™ szervezői a karantén bezártsága alatt is teljes erőbedobással, új marketing stratégiával, újabb és újabb cégek felvonultatásával tesszük nap mint nap erősebbé a résztvevők névsorát.

A Podcast interjúban Kövesdi József is beutatkozik, valamint Molnár Judit Event Managert és Tóth Zsuzsanna UK – Central Europe Market Entry Consulting, Alapítót az alábbi témákról faggatja Bella Rarework:

⦁ Hasznos tanácsok az export-import cégek számára, akik az angol vagy a közép- európai piacon szeretnének megerősödni

⦁ A Visegrád 4 országok jelentősége és gazdasági ereje az Európai Unión belül

⦁ A stratégiai kapcsolatok jelentősége a befektetőkkel Közép-Európában

⦁ Hogyan fejlesszünk globális vállalkozást, a kapcsolatépítés módjai az angol és a közép-európai piacon?

STRATÉGIAI PARTNEREINK:

Vodafone, Senit Ltd, Expedit Nodum Ltd, Pauker Printing Ltd, Navona-Fashion Mastercard, London Chamber of Commerce & Industry, Start-up Campus, British Chamber of Commerce & Industry in Hungary, Budapest Chamber of Commerce & Industry, The Department for International Trade UK and Hungary, Start-up Grind London – Serbian Entrepreneurs, Congolese Chamber of Commerce & Industry

5 OK, AMIÉRT A BUSINESS SUMMIT KIHAGYHATATLAN SZÁMODRA:

⦁ Londont csupán kezdő lépésnek tekinted a világpiac felé
⦁ érdekel, hogyan kaphat innovációd jelentős pénzügyi támogatást a brit kormánytól
⦁ brit és közép-európai befektetőkkel, angyal befektetőkkel akarsz találkozni, üzletelni
⦁ valós kapcsolatokra akarsz szert tenni a londoni üzleti elit köreiben
⦁ hiszel abban, hogy terméked, szolgáltatásod a brit piacon is sikeres lesz
⦁ hazai nagyvállalatok, gyártók képviselőivel szeretnél találkozni

A UK – CENTRAL EUROPE BUSINESS SUMMIT™ VALÓBAN SEGÍTI CÉGED ANGOL PIACRA JUTÁSÁT?

A válaszunk megvétóztathatatlanul, igen! A szintén megvétózhatatlan okok pedig ebben a rövid, ámde annál tényszerűbb videóban láthatóak.

MEGNÉZEM A VIDEÓT

KÉREM A KIÁLLÍTÓI VAGY SZPONZORÁCIÓS KIAJÁNLÓT

Ha szeretnél kiállítói standot, vagy szponzorként a panelben ülni, és a beszélgetésen keresztül információkat is megosztani okos céged okos termékeiről, jelezd szándékodat a szervezőknek!

A PROGRAM

8.30 – 9.30 Regisztráció
9.30 Hivatalos megnyitó
9.35 – 10.15 PANEL: Hogyan támogatja pénzügyi forrásokkal az Egyesült Királyság kormánya az angol piacra lépő magyar és közép – kelet európai cégeket, hogyan működik a “private equity” intézménye az angol piaci szereplők számára?
10.15 – 10.30 Kérdezz – Felelek
10.30 – 12.00 Networking, Üzletépítés, Kiállítói standok megtekintése
12:00 -13:00 Ebéd sétahajózás közben
13:00 – 13:45 PANEL: Mi teszi vonzóvá a magyar és közép-kelet európai cégeket az Egyesült Királyság (Kutatás – Fejlesztés) piacán az IT, fenntarthatóság, a megújuló energia és egyéb más high-tech területeken?
13:45 – 14:00 Kérdezz – Felelek
14:00 – 15:00 Networking, Üzletépítés, Kiállítói standok megtekintése
15.00 Záró beszéd
A rendezvény nyelve: angol
Megjelenés: business
Helyszín: Ludwig Hajó, Jászai Mari tér

BUILD BRIDGES! MAKE CONNECTIONS!

Susanna Toth
Alapító
UK - Central Europe Market Entry Consulting

Molnár Judit
Rendezvényszervező
Business Development Manager