A pénz beszél és a Szép Új Világ a UK-Central Europe Business Summit™-on

A pénz beszél és a Szép Új Világ a UK-Central Europe Business Summit™-on

UK - CENTRAL EUROPE BUSINESS SUMMIT™ 2020
TECHNOLÓGIA – INNOVÁCIÓ – BEFEKTETÉS
2020. október 06.

A patinás Westminster melletti szokásos angol üzleti reggelik mostanság a home office-ban óvatosan a laptopunk mellé állított kávéra és Marmite-tel megkent pirítósra korlátozódnak.
Winston Churchill szobra egészen biztosan hiányolja az öltönyös, kis kosztümös, üzleti találkozókra iparkodó üzletemberek látványát.

Bizony itt, Londonban még egy ideig így lesz. Ugyan 2 hete vannak engedmények arra vonatkozóan, hogy bárban, étteremben, pubban már találkozhatunk szigorúan maszkot viselve, egy asztalál csak ketten élvezhetjük egymás társaságát, és ha netán a mosdóba kell kiszöknünk, akkor azt csakis és kizárólag egy irányba terelt közlekedéssel tehetjük. Sőt, a vendéglátó egységbe való belépéskor az átlátszó műanyag védőfal mögött álló személyzet csak akkor engedi a belépést a 16 hétig megközelíthetetlen “szentélyekbe”, ha beregisztrálunk névvel, telefonszámmal.

Az pedig végképp az újdonság erejével hat, hogy nem lehet a bárpulthoz menni, ami egyébként egy tuti jó hely az újabb ismeretségek kötésére. A rendelést online, a mobilunkról adhatjuk le a tőlünk 5 méterre álló bartender vagy pincér felé, aki kedves mosollyal nyugtázza, hogy a megabájtok landoltak a tablet-jén.

Kicsit utópisztikus, ugye?

Ha Aldous Huxley XXVI. századi Londonjában játszódó Szép Új Világ nem is elevenedik meg teljes pompájában - szerencsére -, de azt egészen biztosan állíthatjuk, hogy az utópisztikusság jelei felfedezhetőek, és az érzés visszaköszön.

Mi, a UK – Central Europe Business Summit™ szervezői továbbra is csillogó tekintettel a jövőre fókuszálunk, hogy minél több nemzetközileg is elismert, sikeres londoni üzletembertől kaphass első kézből információt az októberi rendezvényen, hogyan is csinálják ők, miért is tudnak a világ élvonalában maradni?

„INNOVATE UK” – BRIT ÁLLAMI TÁMOGATÁS │ TŐKE A SIKERHEZ

Egy korábbi, úgynevezett „Policy Breakfast”-ön, ahol 20 brit nagyvállalat, köztük a Siemens, a KPMG döntéshozóival volt alkalmunk kapcsolatot építeni, lehetőségünk nyílt - a kelet-európai régió képviselőjeként - feltenni kérdésünket a brit export-import aktualitásait illetően Tom Brakenek.

Ő a brit kormány Nemzetközi Kereskedelemért és Európai Unióból való kilépésért felelős államtitkára, a Liberál Demokrata Párt Szóvivője. Válaszában üzent is a magyarországi vállalkozásoknak:
„Az Egyesült Királyság továbbra is várja a tehetséges embereket és cégeket a világ minden tájáról, így Magyarországról is. Számtalan területen lesz szükség a jövőben innovatív vállalkozásokra és kiváló szakemberekre, ezért továbbra is várjuk a magasan kvalifikált szakembereket és azokat a cégeket, akik komoly potenciállal és új lehetőségekkel rendelkeznek a brit piacra lépésben.”

Az Egyesült Királyság innovációs szervezete, az „Innovate UK” az elmúlt 12 évben több, mint 2,2 milliárd fontot fektetett be a 11 000 ezernél is nagyobb számú projektekbe, amely mára nagyságrendileg 16 milliárd font bruttó hozzáadott értéket és 70 ezer munkahelyet teremtett az Egyesült Királyság gazdaságában. Az „Innovate UK” 2019-2020-as időszakát tekintve olyan stratégiai célok kerültek meghatározásra, amelyek között szerepel az átalakuló és a feltörekvő iparágak támogatása, a koherens, támogató környezet kialakítása, a K+F beruházások ösztönzése, az emberek és a vállalkozások fejlesztésének segítése, valamint a növekedési potenciállal rendelkező innovatív vállalkozók és vállalkozások támogatása.

 

LONDON ÉS A PÉNZEMBER HÁZHOZ JÖN

John McKeown, a pénzember.
Lendülete és energiája elsöprő, és minden alkalommal, amikor egy tehetséges startup cég kér tőle projektfinanszírozással kapcsolatban segítséget, izgatottan veti rá magát a megoldandó feladatokra. A brit kormány hatalmas összegekkel támogatja az angliai alapítású - akár külföldi tulajdonban lévő – startup cégeket, melyek állami támogatásának lehetőségét John szigorú feltételrendszer alapján nagy biztonsággal képes prognosztizálni. Hallgassátok az interjút, amelyben arról is beszél, milyen várakozással tekint az októberi Business Summit elé. John egyébként Moderátorként is megcsillantja felkészültségét a “Hogyan támogatja pénzügyi forrásokkal az Egyesült Királyság  kormánya az angol piacra lépő magyar és közép – kelet európai cégeket, hogyan működik a “private equity” intézménye az angol piaci  szereplők számára?”

 

MEGNÉZEM A VIDEÓT

 

MEGHALLGATOM A PODCAST INTERJÚT

Podcast interjú sorozatunk 3. részében Gulyás Gergő, a Startup Campus ügyvezető igazgatója beszél arról, milyen szerteágazó eszközökkel támogatják a magyarországi tehetséges, az angol, majd a globális piaci sikerekre törő vállalkozásokat.
Valamint Molnár Judit Nemzetközi Üzletfejlesztőt, Event Managert, és Tóth Zsuzsanna UK Market Entry Tanácsadót, Alapítót  az alábbi témákról faggatja Bella Rarework:

⦁ Hasznos tanácsok az export-import cégek számára, akik az angol vagy a közép- európai piacon szeretnének megerősödni

A Visegrád 4 országok

⦁ jelentősége és gazdasági ereje az Európai Unión belül

⦁ A stratégiai kapcsolatok jelentősége a befektetőkkel Közép-Európában

⦁ Hogyan fejlesszünk globális vállalkozást, a kapcsolatépítés módjai az angol és a közép-európai piacon?

Mi, a UK – CENTRAL EUROPE BUSINESS SUMMIT™ szervezői újabb és újabb cégek felvonultatásával tesszük nap mint nap erősebbé a résztvevők névsorát.

 

STRATÉGIAI PARTNEREINK:

Senit Ltd, Expedit Nodum Ltd, Pauker Printing Ltd, Navona-Fashion Mastercard,  Tesco, London Chamber of Commerce & Industry, Startup Campus, British Chamber of Commerce & Industry in Hungary, Budapesti Kereskedelmi Kamara, The Department for International Trade UK and Hungary, Startup Grind London – Serbian Entrepreneurs, Congolese Chamber of Commerce & Industry, TMRW Hotels

KÉREM A KIÁLLÍTÓI VAGY SZPONZORÁCIÓS KIAJÁNLÓT

Ha szeretnél kiállítói standot, vagy szponzorként a panelben ülni, és a beszélgetésen keresztül információkat is megosztani okos céged okos termékeiről, jelezd szándékodat a szervezőknek!

5 OK, AMIÉRT A BUSINESS SUMMIT KIHAGYHATATLAN SZÁMODRA:

⦁ Londont csupán kezdő lépésnek tekinted a világpiac felé
⦁ érdekel, hogyan kaphat innovációd jelentős pénzügyi támogatást a brit kormánytól
⦁ brit és közép-európai befektetőkkel, angyal befektetőkkel akarsz találkozni, üzletelni
⦁ valós kapcsolatokra akarsz szert tenni a londoni üzleti elit köreiben
⦁ hiszel abban, hogy terméked, szolgáltatásod a brit piacon is sikeres lesz
⦁ hazai nagyvállalatok, gyártók képviselőivel szeretnél találkozni

A UK – CENTRAL EUROPE BUSINESS SUMMIT™ VALÓBAN SEGÍTI CÉGED ANGOL PIACRA JUTÁSÁT?

A válaszunk megvétóztathatatlanul, igen! A szintén megvétózhatatlan okok pedig ebben a rövid, ámde annál tényszerűbb videóban láthatóak.

MEGNÉZEM A VIDEÓT

 

A PROGRAM

8.30 – 9.30 Regisztráció
9.30 Hivatalos megnyitó
9.35 – 10.15 PANEL: Hogyan támogatja pénzügyi forrásokkal az Egyesült Királyság kormánya az angol piacra lépő magyar és közép – kelet európai cégeket, hogyan működik a “private equity” intézménye az angol piaci szereplők számára?
10.15 – 10.30 Kérdezz – Felelek
10.30 – 12.00 Networking, Üzletépítés, Kiállítói standok megtekintése
12:00 -13:00 Ebéd sétahajózás közben
13:00 – 13:45 PANEL: Mi teszi vonzóvá a magyar és közép-kelet európai cégeket az Egyesült Királyság (Kutatás – Fejlesztés) piacán az IT, fenntarthatóság, a megújuló energia és egyéb más high-tech területeken?
13:45 – 14:00 Kérdezz – Felelek
14:00 – 15:00 Networking, Üzletépítés, Kiállítói standok megtekintése
15.00 Záró beszéd
A rendezvény nyelve: angol
Megjelenés: business
Helyszín: Ludwig Hajó, Jászai Mari tér

BUILD BRIDGES! MAKE CONNECTIONS!

Susanna Toth
Alapító
UK - Central Europe Market Entry Consulting

Molnár Judit
Rendezvényszervező
Business Development Manager